Το Σταμπωτό Δάπεδο είναι ένα σύστημα υψηλής αισθητικής, αδιάβροχο, ιδιαίτερα ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες, στις λιπαρές ουσίες, στα οξέα και στα άλατα.
Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή μακράς διάρκειας και χωρίς απαιτήσεις συντήρησης.

Εφαρμόζεται σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια, σαλόνια εκθέσεων πυλωτές, ράμπες, γκαράζ, εξωτερικό πισίνας, επισκευές ιστορικών κέντρων...

Tο σταμπωτό δάπεδο είναι μονολιθικό σκυρόδεμα 20/25, πάχους τουλάχιστον 7-10 εκ, οπλισμένο με δομικό πλέγμα και ενδυναμωμένο με ίνες πολυπροπυλενίου (για την αποφυγή ριγματώσεων).

Το έτοιμο σκυρόδεμα διαστρώνεται και ευθυγραμμίζεται με σωστές κλίσεις. Το σκληρυντικό χρώμα απλώνεται σε δύο δόσεις, με τη μέθοδο της επίπασης, και γίνεται επιφανειακή επεξεργασία.

Όταν το σκυρόδεμα είναι στο πλαστικό στάδιο πήξεως γίνεται επίπαση της ειδικής αντικολλητικής σκόνης για να εμποδίσει το καλούπι να κολλήσει στο νωπό σκυρόδεμα στην διάρκεια του σταμπαρίσματος ,παρέχοντας ταυτόχρονα και τις επισκιάσεις της τελικής επιφάνειας του δαπέδου.

Αμέσως μετά, σταμπάρεται με το καλούπι που επιλέχθηκε.

Μετά από τουλάχιστον 48 ώρες κόβονται αρμοί διαστολής, η επιφάνεια πλένεται με 10% υδροχλωρικό οξύ και αφού καθαριστεί και στεγνώσει, εφαρμόζεται ειδικό βερνίκι το οποίο στεγανοποιεί την επιφάνεια του δαπέδου και την προστατεύει από λιπαρές ουσίες, σκόνη, κλπ.